Treinen en treinstations toegankelijker voor slechthorenden en doven

Het treinreizen is voor slechthorenden, doven, blinden, slechtzienden en mensen met een motorische beperking makkelijker of aangenamer geworden. Ook zijn treinen en treinstations het afgelopen jaar beter toegankelijk geworden voor mensen in een rolstoel. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer.

De Nederlandse Spoorwegen hebben bijvoorbeeld in 100 intercity's voor schermen geplaatst met overstapinformatie. Hierdoor kunnen slechthorenden en doven ook de informatie tot zich nemen die eerder alleen werd omgeroepen.
Eerder is afgesproken dat gehandicapten of mensen met andere beperkingen in 2030 helemaal zelfstandig toegang moeten hebben tot treinen en stations. In totaal is hiervoor 644 miljoen euro beschikbaar. Mansveld vindt dat het ook nog wel wat sneller kan en praat daarover met NS en ProRail.

En wat vindt u? Zijn treinen en stations daadwerkelijk toegankelijker geworden voor slechthorenden en doven? Laat het weten op onze Facebook-pagina!
Publicatiedatum: 28 maart 2013
nog geen reactiesPlaats reactie