Tolkvoorziening in Nederland bestaat 25 jaar

De tolkvoorziening in Nederland bestaat dit jaar 25 jaar. Hoewel de voorziening er al 25 jaar is, blijft het recht hebben op een tolk niet van vanzelfsprekend.  Door bezuinigingen staan voorzieningen onder druk. NVVS, Dovenschap, St. Plotsdoven, FODOK, DoofBlindenNetwerk en Tolknet willen daarom dit jaar met verschillende activiteiten laten zien hoe belangrijk de tolkvoorziening is.   

Een belangrijk onderdeel is het afsluitende symposium op 12 april 2013. Een andere actie is het verzamelen van zoveel mogelijk foto’s van tolksituaties vroeger en nu. Hiermee kunnen we laten zien hoe belangrijk de tolkvoorziening is. Ga naar www.25jaartolkvoorziening.nl en deel je tolkmoment. Foto’s en filmpjes kunnen gemaild worden naar info@tolknet.nl of per post gestuurd worden naar Tolknet, Amersfoortsestraat 70d, 3769 AL Soesterberg o.v.v. 25 jaar Tolkvoorziening. Laat zien dat communicatie een bestaansvoorwaarde is!

In HOREN Magazine van februari 2013 kunt u in het kader van 25 jaar tolkvoorziening een interview lezen met een schrijftolk en een schrijftolkgebruikster.
Publicatiedatum: 17 januari 2013