Telegraaf zet Raad van Anders in spotlight

De afgelopen twee maanden stelde Microsoft aan de Raad van Anders de vraag of de eigen organisatie door Het Nieuwe Werken meer mogelijkheden biedt voor mensen met een handicap. Jacqueline Smeijsters-Machino had namens de NVVS zitting in de Raad van Anders. Ze vertelt in de Telegraaf van 4 mei 2013 hoe haar slechthorendheid het haar moeilijk maakt op werkgebied. Ook gaat de krant in op de Raad van Anders en de uitkomsten ervan.

Jaqcueline Smeijsters geeft in het artikel aan dat ze hoopt dat werkgevers meer gaan kijken naar wat iemand wel kan, in plaats van wat iemand niet kan. En daar is de nodige flexibiliteit bij nodig; het verder kijken dan afgebakende functies met bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. De Telegraaf schrijft dat Microsoft naar aanleiding van de uitkomsten van de Raad nou niet meteen duizelingwekkende aantallen arbeidsgehandicapten in dienst neemt, maar dat door 'klein te beginnen' er in elk geval wel een discussie wordt aangezwengeld over het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten.

In het juninummer van HOREN Magazine zal Jacqueline uitgebreid vertellen over haar ervaringen in de Raad van Anders. Lees hier ons eerdere artikel.
Publicatiedatum: 04 mei 2013