Heeft uw baby gehoorverlies door een CMV-infectie? Kom naar de CMV-ouderdag!

Vrijwel iedereen komt in zijn leven een keer in aanraking met het cytamegalovirus (CMV). Een congenitale (aangeboren) CMV- infectie komt echter zelden voor in Nederland, namelijk bij 5 op de 1000 pasgeborenen. Een aangeboren CMV-infectie kan leiden tot gehoorverlies; vandaar dat het virus vaker gezien wordt bij slechthorende kinderen. Veel ouders hadden voordat de CMV-diagnose bij hun kind gesteld werd nog nooit van dit virus gehoord en hebben daarom veel vragen. LUMC heeft een ouderdag in het leven geroepen om (een deel van) deze vragen te beantwoorden en om ouders de gelegenheid te geven ervaringen uit te wisselen.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) houdt zich bezig met onderzoek bij baby's met een aangeboren CMV-infectie, de zogeheten CONCERT studie. Hierbij wordt onderzocht of het virus bij pasgeboren baby's nog te bestrijden is met een antiviraal middel om zo blijvend gehoorverlies te kunnen voorkomen. NVVS berichtte hier eerder al over. De ouderdag gaat niet specifiek over deze studie, maar meer over CMV in het algemeen. Bekijk hier het programma.

Doel
Informatie geven, beantwoorden van vragen, contact tussen ouders en professionals en contact tussen ouders onderling.

Doelgroep
Ouders/verzorgers van kinderen met een congenitale CMV-infectie. Gezien het doel van de dag is het niet aan te bevelen om uw kinderen mee te nemen.

Vragen
Indien u nu al vragen heeft die u graag tijdens de ouderdag beantwoord zou willen hebben, kunt u deze per e-mail insturen: CMV-ouderdag@LUMC.nl.

Datum
Zaterdag 1 november 2014, van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Locatie
Collegezaal 1, Leids Universitair Medisch Centrum, Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden. Klik hier voor een routebeschrijving. Vanaf de hoofdingang staan borden die u richting collegezaal 1 wijzen.

Aanmelden
Graag aanmelden vóór 15 oktober 2014.  Aanmelden kan op drie manieren:


Publicatiedatum: 27 augustus 2014