Goed geïnformeerd over noodsituaties

Een brand, explosie of overstroming… We willen er liever niet aan denken. Maar als deze of andere gevaarlijke situaties tóch gebeuren, wilt u meteen weten wat er aan de hand is. En wat u moet doen? Het aanvullende alarmmiddel NL-Alert informeert u hierover met een tekstbericht op uw mobiele telefoon. Is uw telefoon al ingesteld om NL-Alert te ontvangen?

Als u doof of slechthorend bent, hoort u wellicht de algemene alarmsirene niet als deze gaat. Maar uiteraard wilt u ook gealarmeerd worden in geval van nood. NL-Alert is daarvoor in het leven geroepen.Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Een deel van de telefoons moet echter nog  handmatig ingesteld worden. Om te weten of uw mobiele telefoon geschikt is voor NL-Alert, gaat u naar de instelhulp van NL-Alert.
•    U kiest het merk van uw mobiele telefoon
•    U ziet meteen of u NL-Alert kunt ontvangen
•    Als dat zo is, stelt  u uw telefoon  in voor NL-Alert.

Hoe werkt het?
U krijgt een tekstbericht op uw mobiele telefoon als u in de directe omgeving bent van een noodsituatie. Het systeem werkt op basis van ‘cell broadcast’ en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert ook als het netwerk overbelast is.

En mijn privacy dan?
NL-Alert is gratis en anoniem. De overheid verzendt alleen een NL-Alert in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Uw naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

Meer informatie
Wilt u meer weten over NL-Alert? Kijk dan op www.nl-alert.nl. Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt Informatie Rijksoverheid bereiken via dit contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook, via 1400 (lokaal tarief, op werkdagen tussen 08.00 uur en 20.00 uur).

Publicatiedatum: 22 augustus 2013