Bijeenkomst 'overgevoelig voor gewone geluiden' Roermond

Evenementdatum: 03 oktober 2019

Iedereen met een normaal gehoor kent de ervaring dat sommige geluiden hinderlijk zijn: een opgevoerde motor, een laag vliegende straaljager, gekras van een nagel over een schoolbord of een klapperende deur als je vermoeid op bed ligt. Mensen die overgevoelig zijn voor geluid ervaren 'dagelijkse geluiden' als pijnlijk of zeer hinderlijk. Stemmen klinken schel of indringend. De waterkoker, de douche, het piepje van de magnetron, gekletter van servies en bestek of de muziek in winkels en horeca is pijnlijk en storend. Het geklik van hakken op een harde vloer bezorgt hoofdpijn. Kortom: wie deze gehooraandoening heeft kan normale omgevingsgeluiden vaak niet of slecht verdragen. Meer weten? Kom naar de bijeenkomst in Roermond.

Afdeling Noord Midden-Limburg organiseert op 3 oktober 2019 een informatiebijeenkomst.

Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: st. Laurentius Ziekenhuis, mgr.Driessenstraat 6 in Roermond

Peter Krauweel, ervaringsdeskundige Stichting Hoormij

• Ervaringen met omgaan van overgevoeligheid voor geluid.

Monica Henszen, KNO-arts Laurentius

• Medische aspecten en de behandeling overgevoeligheid voor geluid.

Dyon Scheijen, klinisch fysicus-audioloog Adelante audiologie & communicatie

• De multidisciplinaire aanpak van Adelante.

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden bij de secretaris van de afdeling Noord Midden-Limburg, noordmiddenlimburg.secretaris@stichtinghoormij.nl  of telefonisch, whatsapp of sms kan ook bij: voorzitter Joke Verhaag, T 07785 16775 en M 06 36 56 08 80 penningmeester Tiny Nouwen, M 06 48 52 96 64.

Als meerdere mensen aangeven een schrijftolk nodig te hebben is dit te regelen.