Stichting Hoormij verzorgt lezing in Oud-Beijerland over tinnitus: "Oorsuizen. Je bent niet alleen..."

Evenementdatum: 09 februari 2017

In de Hoeksche Waard alleen al hebben duizenden mensen last van tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Wat kan je er aan doen? Hoe leer je hiermee omgaan? In samenwerking met Stichting Hoormij verzorgt de Bibliotheek Hoeksche Waard een informatieavond over deze hooraandoening op donderdagavond 9 februari in bibliotheek De Rembrandt in Oud-Beijerland.

Iemand met tinnitus hoort voortdurend geluiden in het hoofd; geluiden die voor anderen niet hoorbaar zijn. Dat kan variëren van een zachte ruis tot harde piep. Deze avond is bedoeld voor mensen met oorsuizen, voor partners en andere geïnteresseerden.
Gastspreker Peter Krauweel is ervaringsdeskundige van de CommissieTtinnitus & Hyperacusis van Stichting Hoormij. Hij vertelt hoe oorsuizen zijn leven heeft beïnvloed en welke oplossingen hij heeft gezocht om hiermee om te leren gaan. Tijdens het programma wordt ingegaan op de oorzaken, behandelmethodes en Peter vertelt welke invloeden deze gehooraandoening hebben op het dagelijks functioneren.
Ook wordt er aandacht aan ouderdomsslechthorendheid in relatie tot tinnitus besteed en hoe je op ludieke wijze de (klein)kinderen wijst op de gevaren van constante herrie in het uitgaansleven. Er is ruim gelegenheid vragen te stellen.

Plaats:
bibliotheek de Rembrandt in Oud-Beijerland
Rembrandtplein 1
3262 HW OUD-BEIJERLAND
Tijd:
van 19:30 tot 21:30
Spreker:
Peter Krauweel, ervaringsdeskundige van Stichting Hoormij
Aanmelden:
Het is helaas niet meer mogelijk om plaatsen te reserveren voor dit programma. De informatieavond is volledig volgeboekt. Kijk voor andere activiteiten met als thema tinnitus op de website van Stichting Hoormij www.stichtinghoormij.nl/agenda
Entree:
€ 6,00 voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Leden van de bieb betalen € 3,00 op vertoon van de bibliotheekpas.
Contactpersoon/bron: Commissie Tinnitus & Hyperacusis