Ervaren CI-gebruikers gezocht om nieuw computerprogramma te testen

De technologische ontwikkeling rondom CI staat niet stil. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een programma waarmee je thuis meer inzicht kunt krijgen in het persoonlijke CI-gebruik. Dit programma is nu zover ontwikkeld dat ervaren CI-gebruikers het kunnen testen. Test mee! 

De afgelopen drie jaar is in het kader van het Europese SHiEC-project (Supporting Hearing in Elderly Citizens) een computerprogramma ontwikkeld om oudere CI-gebruikers te ondersteunen bij het zo optimaal mogelijk gebruiken van de mogelijkheden van hun CI. Het programma biedt informatie over het eigen implantaat en details van het CI-gebruik. Daarnaast kun je met het programma bijvoorbeeld testen hoe goed je spraak kunt verstaan. 

Tweede testronde

OPCI is, als belangenorganisatie voor CI-gebruikers, één van de partners binnen dit project. De afgelopen jaren heeft OPCI meerdere keren een oproep gedaan voor het testen van de verschillende onderdelen. Nu is alles samengevoegd binnen één programma. Onlangs vond een eerste testronde plaats. Binnenkort start een tweede testronde. 

Ervaren CI-gebruikers gezocht 

Voor het evalueren van de gebruiksvriendelijkheid van het computerprogramma en de toegevoegde waarde ervan - naast de vanuit het eigen CI-team– zoekt OPCI een aantal ervaren CI-gebruikers: 
ouder dan 60 jaar
slechthorendheid ontstaan na de leeftijd van 7 jaar
één CI
een implantaat van het merk Cochlear en processor Nucleus 6 (CP910)
ten minste 1 jaar ervaring met CI.

Zo werkt de test

Gedurende een periode van vier weken test je zelf thuis. Hiervoor stelt OPCI een tablet te leen. Op maandag 22 mei en 19 juni (’s ochtends of ’s middags) ben je aanwezig tijdens de startbijeenkomst en de evaluatiebijeenkomst in Houten. De reiskosten worden vergoed. Als dank voor de deelname krijg je een kleine attentie.

Interesse?

Stuur dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 10 mei 2017 een mailtje aan Inge Doorn, projectleider, via inge.doorn@opciweb.nl. Samen met de hoofdonderzoeker wordt bekeken wie van de geïnteresseerden definitief worden uitgenodigd om aan het onderzoek mee te doen. 

Publicatiedatum: 14 april 2017