Cursusaanbod Spraakafzien en NmG 2012 bekend

Spraakafzien en NmG zijn hulpmiddelen die de communicatie voor wie slecht hoort aanzienlijk kunnen verbeteren. Vanaf januari en februari 2012 organiseert de NVVS weer diverse cursussen en oefengroepen Spraakafzien en Nederlands ondersteund met Gebaren (NmG).

Spraakafzien

Wie deelneemt aan een oefengroep spraakafzien, oefent in spraakafzien (liplezen). Deelnemen betekent een praktisch vervolg op de ‘officiële’ cursus spraakafzien bij een logopedist en een verdieping van de basisvaardigheden.

Cursus NmG

Tijdens een cursus NmG wordt in 12 bijeenkomsten van ieder twee uur een basisset van 450 gebaren aangeleerd voor effectief gebruik. Ook wordt het handalfabet geleerd, handig voor het spellen van namen en moeilijke woorden. Thuis kan geoefend worden met een dvd en een cursusboek. Na afloop is het mogelijk om met andere deelnemers een oefengroep te vormen om de geleerde gebaren niet te vergeten.

Overzicht cursussen en oefengroepen 2012

Wilt u deelnemen aan een cursus spraakafzien of aan een oefengroep NmG? Download hier meer informatie en stuur een e-mail naar de contactpersoon in uw regio of woonplaats.

Meer informatie

De cursussen zijn voor slechthorende en plots- of laatdove NVVS-leden. Op de cursus NmG zijn ook de partners, gezinsleden, familie, vrienden en collega’s van harte welkom. Wilt u deelnemen aan een cursus? Word lid van de NVVS en neem deel!

Publicatiedatum: 15 december 2011